counter

söndag 25 juli 2010

Lappland hardcore, deportees och massa motorcyklar..
.. kan sammanfatta min senaste vecka.

I onsdags spelade vi på stallet på I 20, trevligt var det, inte så mycket folk, men det hade man inte väntat sig heller, en onsdag mitt i sommaren och fyra rätt okända band.
Först ut var "My Left One" som gjorde sin första spelning på fem år. Sen var det vi, Words Unspoken", kändes som det gick rätt bra. Sen var det dags för arrangörerna, "Black Sheep Parade" att bjuda på lite old school hard-core. Sist, och utan tvekan kvällens trevligaste överraskning var "Köld och Smärta" från Kiruna. Svensk punk med energi tillräckligt för att ersätta hela norrlands vattenkraftverk. En grymt karismatisk sångare som gjorde det hela till en av de roligaste punkspelningar jag har sett på länge. Med hitlåtar som "smockorna hänger o luften" och Fast I klistret" så visade man även att man kunde göra bra låtar. Grymt snygga T-shirts hade dom också, bara synd att jag inte hade med mig pengar.
Black sheep parade filmade och fotade massa under kvällen och det finns ett klipp här (på vår senaste låt, som vi måste koncentrera oss för att fixa att spela och tyvärr glömmer bort helt att röja, men det kommer)


Torsdagkväll satte jag min fot på"sommaren i City" för första gången. Såg Anna Hamilton och Deportees. Anna var helt ok, har några riktigt sköna poplåtar, kan gärna höra mer nån annan gång. Deportees har jag ju sett ganska många gånger men det var länge sen nu, men det var grymt svängigt och även bra blandning med både material från nya skivan, men även hitlåtarna från de andra skivorna. Trevligt med en gratis professionell spelning.

Lördagkväll var det så dags för vår andra spelning den här veckan. Vi skulle spela på Beliver Mc´s 10-årsjubileum. Inte särskilt mycket folk och kanske två personer som har nån aning om vad hardcore/thrash är för något, men det var en bra scen och bra ljud och lite liverutin är alltid bra. Sonen följde med och fick för första gången se pappa hoppa omkring och skrika på scenen. (efteråt frågade en av bandmedlemmarna vad han tyckte om pappas band, han svarade "musiken var bra, men det var ju inte så mycket som lät som sång", det har han väl rätt i, mer skriksång kanske. I alla fall s passade jag och sonen på att grilla och kika på udda motorcyklar, inget jag gör särskilt ofta (gäller båda saker)


Den här hängde ovanför scenen..


så här såg den ut på marken, med chaufför.

Har fortfarnade inte haft tid att uppdatera nyinkomna skivor i listan, man har fullt upp när man har semester :-)

/Krister

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar