counter

onsdag 28 november 2012

Lord Algesten

Såg Lord Algesten i lördags (andra gången på en månad) Tyvärr så blev mina bilder så mörka och suddiga så ni får klara er utan.

Lord Algesten, är för er som inte vet det, Jakob Nyström (tidigare sångare i Isoaltion Years, ena halvan av two white horses, basist i Säkert!, mm,mm)

Han hade utlovat en föreställning i två akter, med paus och klädbyte! Föreställningen kallades för Alter Ego. Del ett, Alter, var enligt hans utsago mer tekniskt avancerad. I den här delen så spelade han enbart på synthar och trummaskin. Visst märks det att det är lite tekniskt komplicerat att jinna med att sköta alla apparater själv, men jag längtar till att höra det här på skiva! Väldigt krautinspirerat. Jakob är en väldigt bra sångare och låtskrivare och det hörs. Det mesta andra man har hört av honom har ju varit i folk eller psykpoptradition, men här tar han upp Brian Eno, Harmonia och Clusters nerlagda stafettpinne. Som sagt, lite tekniskt småstrul, men ändå helt godkänt!
Del två, Ego är det mer Jakob, han har sina vanliga kläder och det märks att han är mer van med gitarren på magen. Han bjuder både på lite nytt material och en del väldigt gammalt, men outgivet material. Jag vet att han har påbörjat inspelning av en skiva, vet dock inget mer om när det är tänkt att den skall komma ut, men jag tror att en lagom mix av krautsidan och folksidan kan komma att bli till en väldigt intressant skiva.

Nu måste jag fortsätta med prismärkning och sortering av skivor. Marknad både lördag och söndag.Lördag är jag på hamnmagasinet och säljer skivor. Mest nytt, kanske lite second hand.På söndag är det skivmässa på Scharinska, inriktining på punk, hardcore, metal osv. Tänker dock trotsa och ta med post-rock, ambient och annat bra också, men inte "soul/funk/disco backen"

Ses där. /Krister


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar