counter

söndag 30 december 2018

2018 års bästa skivor Plats 16-20

 
          Plats 16: Forma - Semblance  (Kranky)
Minimal electronica som även använder sig av riktiga instrument, deras förra album var ganska influerat av Berlinschool-kraut, men här har dom tagit ett steg längre mot ambient/IDM      


Plats 17: Klotmystik - Drömma oss      (Rundgång rekords)
Minimal synth, kraut/electronica. Det tog några lyssningar innan jag greppade den här skivan, men sen har den blivit en favorit som har återkommit många gånger under året.


Plats 18: Dead Can Dance - Dionysus    (PIAS)
Dead Can Dance låter ungefär likadant som dom gjorde i början av 90-talet och gillade man det då, så lär man nog gilla det nu också. Det är världsmusik av hög klass, mycket österländska tongångar, udda instrument, mycket rytmer och så lite teatralisk gothsång till det. Inte något för alla, men definitivt trevlig lyssning för oss som föstår.

 Plats 19: Statues - Adult Lobotomy   (Crazysane records)  
Bra indierock från Umeå, Johan från KVLR sjunger lika bra som förr och spelar skev Sonic Youth-gitarr med bravur. Magnus (Starmarket, KVLR mm) trummar. Inget nyskapande, men det är väldigt kompetent och känns piggt.

 
Plats 20: J Mascis - Elastic Days     (Sub Pop)
Dinosaur Jr-sångaren låter också som han alltid har gjort, solo är det lite softare än med polarna i Dinosaur, men det är släpig sång, flummiga solon och egna melodier, precis som det skall.Det har så klart funnits fler skivor som är bra, men som ändå fick vänta utanför. Men några som var extra svåra att ta bort var Damien Jurado - the Horizon Just laughed, Den Sorte Død - Bundløse søer, och Albin - MT4X  dessa tycker jag ocså att ni skall lyssna på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar