counter

onsdag 24 mars 2010

Skivsamlande och småbarn

Som skivsamlande freak och småbarnspappa så blir skivor tidigt en del i barnens vardag. M kunde räkna upp band som sonic youth, einstürzende neubauten och early day miners när han var tre år. Han kunde även komma och fråga om vi inte kunde lyssna på Tom Waits eller Bob Dylan, för att nämna en del tidiga färdigheter :-)


Här en bild som jag hittade nu när jag gick igenom massa gamla foton. Här leker han skivaffär (3,5 år var han här)
Nu fyller han snart 7 och intresset för skivor finns fortfarande kvar. Gissa om man nästan får en tår i ögat när han sitter och jobbar med play-doh och ropar "pappa jag har gjort en sak till dig, en skivspelare som kan spela vinylskivor" Sedan visar han hur man kan ta lös skivan, lägga på den igen och vika ut armen, allt gjort i lila play-doh lera!! Får väl bara hoppas att han inte i ren tonårstrots börjar lyssna på radiovänligt skval. Än så länge finns det i alla fall en del som talar för att han gillar lite alternativ musik. Kollade in ett fantastiskt gammalt videoklipp en dag som du kan se här, han kom in och frågade vad jag såg på. Sa nåt om att det var massa hårdrockare som hade gjort en låt för att hjälpa fattiga. Han fnissade och sa " men det här är väl inte hårdrock?, varför tror dom att dom är tuffa när dom ser ut som tanter?," väldigt berättigade frågor faktiskt :-)

En annan dag när vi satt och kollade på youtube och den här låten dök upp, så var kommentaren: Visst är det här bra, PÅ RiKTIGT! , med stark betoning. Så än så länge finns det hopp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar