counter

tisdag 18 maj 2010

RUT, ROT, RYT!

Valår och mer löften än vanligt från båda håll, mer smutskastning, mer ytligt personfixerat fördummande.

Sittande regeringen har fört en hård kamp mot bidragsberoende (i bokstavlig mening, mot de som är beroende av bidrag) Istället har man använt pengar som dessa behövande har behövt för ett drägligt liv, till att folk som är friska, har jobb, bostad mm kan få lite guldkant på tillvaron. Avdrag kallas det, men egentligen är ju ROT och RUT också bidrag, bidrag till dem som redan har det så gott att man kan välja att renovera huset eller stugan, eller som anser sig ha råd att anlite städhjälp eller gräsklippningshjälp.

Visst, det har förekommit fusk, inom alla grupper, skillnaden är att när en lågutbildad ensamstående mamma med tre barn trixar med tillfällig föräldrapenning så gör hon det för att kunna ge sina barn mat, eller kläder, knappast till nån lyx, det är inte rätt, men förståeligt. Inom borgargrupperna så är ju annars skattefiffel och skatteplanering nåt det skryts om, att skriva över privat konsumtion på firman för att få göra avdrag, att placera pengar utomlands eller skriva över tillgångar på barnen, kanske inte olagligt, men visst är det en form av fusk. Framförallt så är orsaken enbart att man inte vill dela med sig, man vill ha mer själv!

Som jag ser det finns det bara två skäl att rösta borgerligt, antingen så förstår man inte orsak/verkan av sina beslut (därför att man saknar kontakt med annan verklighet än sin egen, man känner inga som drabbas av nedskärningarna, inga som behöver vända på varje krona för att få det att gå ihop, som aldrig kan åka på semester, inte ens inom landet osv) Det andra skälet är att man är egoistisk, att man helt enkelt bortser från orättvisor och resonerar "det här är bra för mig, alltså är det bra"
Oupplysta eller egoister alltså! Inget av dem är kanske något borgare vill stoltsera med så därför gapar dom på om individens rätt, om "människors rätt till arbete" (men inget om människors rätt att hinna med nåt annat i livet, det är bara förunnat dom som har råkat födas med rika föräldrar) Om orättvisa skatter, om hög bensinskatt (men inget alternativ till hur vi skall lösa klimatkrisen, bara blunda och fortsätta som inget har hänt är inte särskilt långsiktigt)


Så ett litet RYT! från mig, det lär kunna komma mer. För er som läser den här bloggen för att jag skriver om musik, här kommer det, lyssnade precis på Kongh - "shadows of the shapeless" och James Blackshaw - "Lost prayers and motionless dances"
Ser fram emot nya skivor från Damien Jurado och Wovenhand (Wovenhand spelar för övrigt i Göteborg 25/5 och Stockholm 28/5, gå dit ni som har möjlighet, missa inte heller Dinosuar jr och Built to spill i Stockholm ons den 26/5, jag missar ju båda dessa + mycket mer, men det får gå ändå :-)

Fotnot: Bilden visar en vägg där ROT-avdrag skulle kunna nyttjas, (på någon utförsäkrads bekostnad)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar