counter

söndag 16 oktober 2011

Men hur blir det då med Sonic Youth?

Thurston Moore och Kim Gordon skiljer sig efter 27 års äktenskap. Tråkigt som det ju alltid är med skilsmässor, eftersom jag inte känner dom personligen så struntar jag i att spekulera om varför och allt sånt, det som jag däremot är intresserad av är Sonic Youth´s framtid. Enligt skivbolaget Matador så kommer bandet att genomföra sin turne i sydamerika nu i november, därefter står det att "plans beyond the tour are uncertain" Så det kan alltså innebära att när dom spelar i Sao Paulo i Brasilien den 14:e november så kan det vara den sista spelningen, men det är som sagt osäkert.

Skulle det vara så får man väl vara glad att man har fått se dom live två gånger i alla fall, samt vara glad åt alla fantastiska skivor som har kommit genom åren. Det finns så mycket bra att minnas, på senare år så har Sonic Nurse och Murray Street varit två oslagbara album, tidigare så finns ju odödliga klassiker som Goo, Daydream Nation, Dirty och Experimental Jet set... , och från "indietiden" så älskar jag både Evol och Sister. Dessutom har dom ju släppt massa annat mer eller mindre konstigt, de tre första SYR-skivorna går inte heller av för hackor.
Tröstande är väl i alla fall att ingen av dom lär sluta göra musik även om dom inte gör det tillsammans, dom är ju inblandade i rätt många olika projekt.

"Hug me I´m Dirty"

/Krister

Soundtrack: Sonic Youth - 100%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar