counter

onsdag 16 februari 2011

Fusk?

I dagens Vk (och säkert på andra ställen) kan man läsa en artikel som tar upp att fusket med sjukförsäkringar osv är mycket mindre än mediabilden av det hela. Svenskar verkar dessutom inte vara värre än folk i andra länder. Än en gång blir det tydligt hur de borgerliga medierna lyckas sila mygg och svälja kameler, den som har följt med i media de senaste åren har ju hela tiden fått fusket presenterat som något som i stort sett alla håller på med och som det måste tas i med hårdhandskarna för att stoppa. En av cheferna på försäkringskassan uttalar sig och säger att det är olyckligt att många får bilden att alla fuskar, det kan leda till att fler fuskar, typ resonerar "om alla andra fuskar kan ju jag också göra det"

Så sjuka, arbetslösa och utsatta har satts under extrem press, utan att det egentligen finns så mycket fusk att tala om. Man kanske skulle lägga lika mycket resurser på att kolla hur storföretagen och finansmännen flyttar runt sina tillgångar, även om inte all skatteplanering är olaglig så finns det definitivt mycket som är moraliskt tveksamt (och som dessutom skulle kunna ge större intäkter, men utan att förstöra livet för någon, bara begränsa vinsten) Men det är naturligtvis bara klassisk högerpolitik, så det är inget oväntat. Nej ta från dom som är sjuka och se till att dom som vill ta hem en lyxkock en helg kan göra RUT-avdrag för det, man måste ju prioritera.
Får väl dock avsluta med att säga att jag inte tycker att det är ok att fuska, men jag tycker inte det är ok att straffa alla för att några gör det.

Bilden har jag lånat från stenbullar

/Krister

Soundtrack: Sufjan Stevens - All delighted people ep

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar