counter

fredag 18 februari 2011

Nytt med Radiohead

Idag släpptes Radioheads nya som download. Vinyl kommer i maj. Än om inte Radiohead räknas till de största längre så tycker jag att det är intressant i alla fall. Thom Yorke har ju en fantastisk sångröst och deras flippade eletroniska rock har tilltalat mig under många år. Gillar även Thoms soloskiva "the eraser"
Sitter precis nu i detta ögonblick och lyssnar på "the king of limbs" har dock bara hunnit till låt två så jag kan inte skriva nån riktig recension, men kan i alla fall avslöja att det låter Radiohead och inte tillbaks till det gamla bends radiohead, utan mer Amnesiac osv.
Får väl återkomma när jag har lyssnat mer, blev dock sugen på vinylen bara efter att ha tittat på hemsidan. Dubbel 10" vinyl förpackad i nån sorts tidning, sånt som går hem hos skivnördar som jag.
Hade egentligen tänkt skriva om Unknown Pleasures som jag såg igår, men jag är lite för trött, skriver imorgon. Bra var det i alla fall!
/Krister
(7-åringen somnade till Sigur Ros - Agaetis Byrjun ikväll, skall bli intressant vad han har att säga om den imorgon)

2 kommentarer:

 1. Schysst, hade missat att denna var på gång redan. Blir att lyssna ikväll då.
  Vad sägs om Radiohead till Sverige i sommar? Hörde rykten om att de var på g till Way Out West förra året men det blev inget. Om de kommer i år skulle jag kunna tänka mig åka (tar fem minuter med cykel).
  Förresten, om du får möjlighet, se till att kolla Shrinebuilder i vår. Vi såg dem i London i vintras och det var verkligen otroligt bra.
  //Daniel

  SvaraRadera
 2. Ja, skulle vara kul om dom dök upp i Sverige, måste vara väldigt länge sen.
  Såg att Shrinebuilder kommer till Stockholm i april, men tror inte jag kan åka ner då, dels var det mitt i veckan, sen kostar det ju så gruvligt med pengar när man måste flyga, äta, ta ledigt osv. (boende har jag dock gratis, men det gäller att välja det man allra helst vill se (vilket inte brukar vara så lätt :-))

  SvaraRadera