counter

lördag 31 december 2016

Årets bästa skivor 2016 Plats 6-10


Plats 6. Algesten - s/t  (Startracks)
Den här skivan kom sent på året, men har ändå hunnit med ett stort antal varv. När Jacob från Isolation Years släpper sitt album efter flera års väntan så infrias alla förväntningar. Det är riktigt bra pop och han sjunger bättre än någonsin. Lyssna på "Lord I know it´s childish"


Plats 7. Andreas Söderström - Om solen väl går upp    (Flora och Fauna)
Andreas Söderström gör experimentell och vacker ambientmusik, han har släppt skivor som ASS och Pallin, men nu har han tagit allt ett steg längre och den här lp´n består av två låtar, en på varje sida, här hinner han bygga upp stämningarna, förslagsvis kan ni ju lyssna på "Ena sidan"


Plats 8. Emma Ruth Rundle - Marked for death   (sergeant house)
Emma rör sig lite i samma marker som Mark Lanegan, PJ Harvey och Chelsea Wolfe, mörk och apokalyptisk rock. Hon spelar även i bandet Marriages, personligen tycker jag hon är bättre solo och den här skivan är ännu bättre än den förra. Lyssna på "Protection"


Plats 9. Wovenhand - Star treatment   (Glitterhouse)
Ännu en fullträff från dessa apokalyptiska rockare, det är mindre folkmusik nu än i början, men det är väldigt bra mörk rock. Lyssna på "All your waves"
Plats 10. Loscil - Monument builders   (Kranky)
Ett nytt album med världens bästa artist är förstås alltid efterlängtat. Den här gången kommer skivan dock inte riktigt lika högt upp på listan, egentligen är det inget som är dåligt, men det är två låtar som inte känns som dom passar in riktigt och för mig förstör det helhetsintrycket. Jag längtar till den dag Loscil återkommer med ett album som är väldigt ambient och avskalat, gärna helt utan rytmer. Men som sagt, absolut inte dåligt, inte ens låtarna som stör mig är dåliga, de känns bara som att de inte passar in, men lyssna t.ex. på "Drained lake"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar