counter

söndag 25 december 2016

Dags för lite listor! (men inte "årsbästalistan" än)


I väntan på årsbästalistan så kommer det lite andra listor. Är inne på slutklämmen av årsbästalistan, men det tar nog till nyårsafton innan jag har skrivit allt.

Men i alla fall, här är en lista över 20 skivor som jag har köpt i år, men som inte är släppta i år.
Här är det inte rangordnat utan jag har bara valt ut de 20 som jag tycker känns viktigast.

Bild 1
Uppifrån, från vänster

Aix Em klemm -s/t  Grymt bra ambientskiva släppt 2000, medlemmar från Labradford och Stars of the lid, har haft den här på cd i många år, nu äntligen på vinyl (köpt på discogs, importerad från Japan)

Nils Frahm - The bells Släppt 2009, vinyl släppt senare. Har haft på mp3, nu på vinyl.

Taiga - Hsheal  Drone/Ambient electronic med Bryant som spelat i Isis, Red Sparowes mm
Haft på Mp3, nu på vinyl.

Windy and Carl - We will always be, släppt av Kranky 2012, had flera av deras skivor, nu även den senaste.

Sigur ros - ()  Köpte cd´n när den kom ut, har sedan tänkt köpa på vinyl i många år, men oftast har vinylerna varit så sjukt dyra, nu en återpress i normal prisklass. Fortfarande en fruktansvärt bra skiva.

Bild 2

Loscil - Plume  Köpte den här på cd 2006, blev helt såld, har sedan skaffat typ allt som finns med Loscil, vinylutgåvan släpptes 2015, men det tog ända tills i år innan jag fick tag på den. Fler av de tidigare loscilskivorna verkar vara på väg att släppas på vinyl nu.

Cult of luna - Salvation Släpptes 2004, köpte cd´n direkt den kom, missade vinylen, har sökt länge, 2016 skulle det så komma en nypress, beställde nypressen, typ 2 veckor innan jag fick den, frågar en kompis om jag vill köpa originalet, självklart! (så nu har jag både originalet och återutgåvan)

Damien Jurado - Ghost of David Cd släppt 2000, tyckte det var hans bästa skiva då, tycker nog det fortfarande, släpptes på vinyl nu i år.

Nils Frahm - Felt    Släppt 2014, lyssnat massor på mp3, nu inköpt på vinyl

Björk - Vespertine Släppt 2001 haft på cd sen dess, enligt mig hennes bästa skiva, nu inköpt på vinyl.

Bild 3

Slowdive - Souvlaki   Släppt 1993, haft på cd många år, köpt på vinyl nu (återpress)

Slint - Spiderland  Klassiker som man måste ha på vinyl, står ju till och med på cd-skivan att den är gjord för att lyssnas på vinyl. Det här är nog återpressen från 2004, inskaffad i år.

Plastikman - Consumed  Släppt 1998, hörde och köpte i början av 2000-talet, minimalistisk techno, inte lättlyssnat, men värt det om man ger det lite tid. Inköpt på 3LP!

Loney, dear - Sologne  Upptäckte att jag inte hade den här på vinyl, upptäckte samtidigt att den inte fanns på vinyl :-) men var precis på gång att släppas, så nu släppt och inköpt.

Labradford - Mi media naranja  Släppt 1997, köpte på cd typ 2000, väldigt bra fortfarande, ambient/postrock


Bild 4

Sonic Youth - Washing Machine    Släppt 1995 Inköpt på cd typ då, har då och då kollat på originalet, men det här är en av de dyraste skivorna med SY så när det nu kom en nypress så slog jag till på en gång.

Wovenhand - Woven hand  Släppt på cd 2002, haft ungefär sen då, släppt på vinyl för första gången i år, inköpt nu.

Josefin Öhrn + the liberation - Horse dance Släppt 2015, men hang aldrig köpa den under get året, inköpt i år istället. Bland det bästa svenska nutida! Kraut/spacerock.

Neurosis - The eye of every storm Släppt 2004 inköpt på cd då, sedan för dry på vinyl, men 2016 kom en riktigt snygg och påkostad re-issue som inhandlades.

Slowdive - Just for a day Shoegaze från 1991, makalöst bra skiva, har haft på cd kanske 10 år, nu på reissue lp.


Here is a list of the 20 best records that wasn´t released but bought this year. Just a short description of the record and maybe a personal story about it. This list in no particular order, just 20 great albums that you should check out!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar