counter

lördag 31 december 2016

Årets bästa skivor 2016 plats 16-20

Plats 16. Meta meat - Metameat   (ant-zen/audiotrauma)
Väldigt spännande industri/tribal, lika delar industriella ljud som ljud som gjorts med den mänskliga kroppen, snygga vävar av rytmer och bra ambienta ljudbakgrunder. Lyssna t.ex. på låten "shudder"Plats 17. Haus am rand - Meel   (ant-zen)
Janne (från Sanctum/Mago/Parca Pace/Azure skies mm) är tillbaks med nytt solomaterial. Det som ligger närmast av hans tidigare projekt är nog Mago, men jag vill ändå inte säga att det är särskilt likt. Här har han använt mer analoga synthar. Bästa låten är nog Utopian Parkway"Plats 18. Marissa Nadler - Strangers   (sacred bones)
Apokalyptisk americana/folk, mörkt och ganska släpigt men vackert. Tror jag gillade hennes förra skiva än mer, men det är inget dåligt med den här. Lyssna på "Skyscraper""
Plats 19. Freddie Wadling - Efter regnet   (Parlophone/Warner)
Det blev hans sista skiva, tyvärr, men det är en bra avslutning. Hans säregna röst började låta trött, men det gav bara mer känsla till orden. Sorgset och vackert. Lyssna på "Alla har glömt"Plats 20. Ebbot Lundberg and the indigo children - For the ages to come
Om man gillade Soundtrack of our lives behöver man inte sörja, här finns fortsättningen. Visst, det är kanske inte lika rockigt som TSOOL men melodierna och rösten känns igen, lyssna på titelspåret "for the ages to come" briljant psykpop.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar