counter

lördag 1 januari 2011

Årets bästa skivor 2010 plats 1-5

1. Ass - salt marsh

Årets bästa skiva har gjorts av svensken Andreas Söderström. Bandnamnet är väl ett av världshistoriens mest missvisande, men musiken är grymt bra. För fans av t.ex. Rikard Jäverling, James Blachshaw, Six Organs of admittance osv så är det här guld. Till största delen akustisk, folkinspirerad instrumentalmusik. Det här är hans tredje fullängdare, alla är bra men den här är bäst!


2. the Album leaf - A chorus of storytellers

Varje gång jag lyssnar på Album leaf så blir jag sugen på att spela in musik själv på datorn, men jag kommer aldrig så långt. Men det är i alla fall sån musik han gör, vackert, mycket akustist, men även med trummaskiner och grejer. Fantastiska melodier och inte alltför tillkrånglat.


3. Loscil - Endless falls

Otroligt bra minimalistisk electronica. Lika grått och dystert som omslaget, men med en otrolig värme. Sånt som man bara inte kan låta bli att älska.


4. Hammock - Chasing after shadows, living with the ghosts

Drömpopens mästare. När Sigur ros har börjat spela gladpop så är det skönt att ha kvar några som drömmer sig bort i vackra ljudlandskap, vackra melodier och massor av effekter5.Brian McBride - The Effective Disconnect
Ena halvan av Stars of the lid, soundet känns igen och är väldigt bekant, inga stora rörelser och utsvävningar. Anslagen på de olika instrumenten saknas nästan som vanligt och alla ljud vävs ihop till fantastiska harmonier. Dock så är det här lie ljusare och mer optimistist än vad stars of the lid skivorna brukar vara, men ändå väldigt långt ifrån glättigt.

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Tack för din lista. Håller med om mycket men det finns också mycket jag inte känner till. Spännande att kolla upp!
  //Daniel

  SvaraRadera
 2. Tackar! Tycker själv det är kul att läsa listor och kolla upp sånt man har missat. I år tror jag min lista blev ovanligt smal, men det är sånt jag har varit inne på mycket just nu. Nästa år kanske det blir poppigare igen :-)

  /Krister

  SvaraRadera