counter

lördag 6 februari 2010

Cult of luna, det eviga riket


Ett av mina absoluta favoritband har varit lite i blåsväder i veckan. Man släpper snart en bok/dvd med titeln "det eviga riket" Fortsatt grävande i det som sades vara grunden till den senaste skivan "eternal kingdom"
Veckans "blåsväder" började med en artikel om att den här boken var på gång. Läs här.
http://www.vk.se/Article.jsp?article=325140

Som svar på artikeln kommer ett inlägg från en frilandsskribent vid namn Erik Jonsson
http://www.vk.se/Article.jsp?article=328069

Han skriver även mer om det hela på sin blogg.
http://blogg.vk.se/dagarnasskum/etikett/Cult+of+Luna

Vet inte vad man skall säga, men min teori är att det hela kanske är en "fiskehistoria" som har blivit lite för stor. Dvs Cult of Luna har hittat nåt på riktigt som de inspirerades av sen kanske dom, precis som vilken historieberättare som helst, skarvade på lite för att göra sin historia mer intressant, sedan har det fått väldigt stora proportioner. Inget jag försvarar, men inget jag har rätt att fördöma heller. Än hur det ligger till med den saken så ser jag fram mot det här släppet. Älskar temaskivor, multikonstprojekt och annat som sticker ut och som kräver lite ansträngning för att sätta sig in i.

När man ändå skriver om Cult of luna så har jag äntligen haft tid att se "fire was born" dvd´n. Inte lika bra som att se dom live, men ändå en väldigt trevlig timme. Beställde också vinylåterutgåvorna av de två första skivorna. Skall bli härligt att få premiärlyssna på dessa på vinyl.

Här kan du se lite bilder och provlyssna på en bit från "det eviga riket"

http://www.cultofluna.com/evigariket/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar