counter

torsdag 21 juli 2011

Support your local noise rock band!


Kvällens noise-upplevelse var dock hitresta, men basisten hade en tröja med rubriken som uppmaning. Tennis Bafra från Uppsala är ute på en "East coast tour" (dvs Uppsala, Umeå Skellefteå och Sthlm) Jag hade inte hört mer än en låt tidigare men fått för mig att jag borde gilla det. Bandet försöker inte på något sätt hymla med att det är sonic youth som är den stora inspirationskällan. Ganska precis allt påminner om sonic youth, alltifrån melodierna till de energiska noisesluten. Men trots de uppenbara influenserna så känns det inte bara som att man ser en blek kopia av originalet. Tennis Bafra har gott om energi och mitt i de kaotiska oljudskaskaderna döljer sig ändå fint framsnickrade gitarrmelodier. Dom lyckas även göra det hela med gott om dynamik, när medelsvensson tycker att oljudet är outhärdligt, så trampar man på ytterligare en big muff och trappar upp det hela till totalt vansinne.( naturligtvis i positiv bemärkelse) I början av spelningen är ljudet lite kasst, det är rundgångar som inte hör dit och en del brummanden, men efter ett tag tycker jag att det låter riktigt bra. Jag ser fram mot att höra skivan som släpps snart av Nomethod. Blir intressant att se om dom lyckas fånga energin även på skiva, men har du chansen att se dom live, gör det! Torsdagkväll på trästock t.ex. Dom kommer tydligen också att vara support för Polvo på Debaser i augusti, det borde passa rätt perfekt.

/Krister
(soundtrack: the White stripes - Elephant)

1 kommentar:

 1. Tack för recensionen!
  Vi gillar särskilt "...när medelsvensson tycker att oljudet är outhärdligt, så trampar man på ytterligare en big muff och trappar upp det hela till totalt vansinne." Klockrent!

  Vår turné, som avslutas med två spelningar denna vecka i Stockholm nu på onsdag och i Uppsala på fredag, har varit väldigt lyckad även om det blev stora hål i våra plånböcker när vår fina Chevrolet Van brann upp utanför Örnsköldsvik.

  Nu försöker vi summera alltihop och hade tänkt lägga upp bilder, filmer och texter om våra spelningar på vår webbsida och undrar därför om du har några fotografier, gärna de du lagt upp i bloggen men gärna också några till, som vi kan lägga upp?

  Skicka oss ett mail: info@tennisbafra.org

  SvaraRadera