counter

söndag 22 maj 2011

Hemma igen! (efter en hektisk helg i Stockholm)

Jorden gick inte under nu heller och askmolnet hann inte komma fram till Sverige så vi tog oss hem precis enligt tidsplanen. Hann med en del i Stockholm, det går ju rätt mycket snabbare när man inte måste gå i sån takt att barnen orkar med och dessutom inte hela tiden behöver kolla att dom är med, inte måste äta, kissa eller nåt annat. Fredagkväll hann vi med att se Säkert! på Gröna Lund. Har faktiskt aldrig sett Säkert! tidigare (trots att hon bor i Umeå och jag känner nästan alla i bandet) Men det var riktigt trevligt. Som så mycket annat så var låtarna lite tyngre live. Måste kanske ta och lyssna lite mer på skivorna också. Hann även med att hitta lite skivor, inga rariteter eller så, men nya fina vinyler. (Paper, Graveyard, Radio Dept) och faktiskt också cd (Molina and Johnson, Tool och Bill Callahan)
Det som är tråkigt att konstatera är att en del skivbutiker har försvunnit, men det som är trevligt är att de som finns kvar har utökat sitt vinylsortiment rejält. Tänk bara att gå in på Bengans och kunna hitta nyutgiven vinyl av det mesta, ofta deluxeutgåvor. Själv längtar jag tills skivbörserna börjar ha ganska nya vinylskivor i second handbackarna. Nu är det ju fortfarande mest gamla traditionella skivor där, men när man börjar kunna hitta vinyl som kom för ett år sen i second handbackarna då kan det vara riktigt kul. Roligast av allt skulle väl vara om det till och med kunde bli så att skivbolagen började skicka ut vinylskivor till recensenterna.

Nog med fantasier nu, söndagen hann vi med en utflykt till Etnografiska Museet och kollade in utsällningen "Vodou" Väldigt intressant och kul att se. Jag hade ingen aning om att dockorna var så stora. De s.k. Bizangokrigarna var väl typ 140-150 cm höga, så rätt mäktigt var det i alla fall, som vanligt på museer fick man inte ta kort, annars hade man ju haft ett helt gäng skumma bilder att använda på kommande skivomslag eller bara i blogginlägg.


Nästa söndag är det designmarknad på hamnmagasinet, jag kommer att vara där och sälja skivor, har fått in en del nytt i distrot som jag inte har hunnit lägga till på listan, så kom gärna förbi och kika./Krister

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar