counter

onsdag 18 maj 2011

Sound of noise (and the end of the world)

Såg filmen Sound Of Noise igår (ja det är först nu den har kommit hit till Umeå, och i skrivande stund har den redan slutat gå) Måste rekommendera den, det får väl bli på dvd eller när den kommer på TV, men riktigt underhållande var det. För er som inte vet nåt om den, så är det långfilmsdebuten av de som gjorde Music for one apartment and six drummers för några år sedan. Det är ungefär samma koncept, dvs att skapa musik med annorlunda ljud, men här har dom byggt ihop det till en lång story om en tondöv polis och själva musikerna räknas som terrorister. Är man som jag galet förtjust i att samla på ljud, lyssna på udda musik mm så är det definitivt värt att se filmen. Den är dessutom fylld med en stor dos humor. Visst är storyn lite långsökt ibland, men det är faktiskt ganska underordnat. Bäst är scenen där dom tar sig in på ett sjukhus, snor en patient och stänger in sig i en operationssal för att framföra första akten i sitt nyskrivna verk.

Själv skall jag åka till Stockholm i helgen, första gången våra barn har barnvakt en hel helg, det lär väl bli lite shopping (vinyl kanske :-), god mat, ev nåt museum eller konsert eller nåt, såg att Säkert! spelar på Gröna lund på fredag. I övrigt så verkar det som att jordens undergång inträffar på lördag, så får väl se till att ha kul innan dess, som det gamla ordspråket säger, "även om jorden går under i morgon, så köper jag en fet vinyl idag" (eller det kanske inte var så, tror det var nåt om ett träd)


Efter Stockholmsvistelsen så blir det att ta tag i och börja sälja lite skivor som jag precis har köpt in, närmare 300 cd-skivor, genomgående väldigt bra skivor och bra skick, så håll utkik på tradera sen, mycket indie, singer/songwriters och sånt som kallades emo på 90-talet (som inte har särskilt mycket att göra med det emo som finns nu)


Vi hörs/Krister

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar