counter

onsdag 13 april 2011

Earth igen!

Återkommer med jämna mellanrum till Earth (och det är ju inte konstigt) Igår fick jag hem ett vinylpaket med Saint Vitus - Mournful Cries samt Earth - 2 och Earth - 3 Thrones and dominions. Båda Earth skivorna har jag redan på cd, men det kändes som att det behövdes vinyl av dom, Earth skall liksom vara på vinyl. Därmed finns det nu fyra Earthskivor i min samling som jag har både på cd och vinyl, kan tyckas onödigt, men är man nörd så är man. Läste nån gång för länge sen om Morrisey, han berättade att skivor som han verkligen gillade kunde han köpa flera gånger (nästan varje gång han såg dem) och jag förstår precis vad han menar. När jag ser Godspeed you black emperors - lift your skinny fists... så vill jag bara köpa den igen, trots att jag har två ex av den (en cd en lp) Helt puckat? Vet inte, är det mer puckat än att varje gång man åker utomlands åka till samma ställe, eller att varje gång man går på restaurang beställa samma maträtt. Det är ju lite så att man vet precis vad man får, finns ingen risk att man blir besviken.


Nu längtar jag mest efter att den nya Earth skall släppas på vinyl, cd´n är släppt men vinylen kommer inte förrän slutet av april. Förhoppningsvis får jag tag i några ex, dom brukar försvinna fort, men jag har ju en bra kontakt, så oftast ordnar det sig :-)


/Krister

4 kommentarer:

 1. Just hemkommen från Roadburn med två Earth-vinyler i bagaget, bland annat den senaste! Ser fantastiskt fin ut. Dock har jag bara dubbla utgåvor av två skivor än...
  Earth var riktigt bra men absoluta höjdpunkter för mig var Sunn O)) (första gången) och Ufomammut.
  //Daniel

  SvaraRadera
 2. Avundsjuk!!! Såg du Shrinebuilder, Godflesh, Wovenhand eller nåt annat fantastiskt också?
  Har beställt nya Earth på vinyl, men den släpps visst inte officiellt förrän 26/4 tror jag det var. Jag har fortfarande inte riktigt fattat grejen med Sunn O))) men har aldrig riktigt gett dom någon chans heller, kanske är dags snart. Ufomammut är ju rätt galna på skiva, antar att det är än mer flippat live.

  SvaraRadera
 3. Visste att du skulle bli avundsjuk :) Jag såg Shrinebuilder och Godflesh men missade Wovenhand då Blood Ceremony spelade samtidigt. Shrinebuilder led av dåligt ljud inledningsvis men det tog sig efterhand även om det inte var lika bra som före jul i London. Ringrostiga? Jag såg dock inte hela då jag sett dem tidigare och inte ville missa Ufomammut. Det var kö in men jag var där i god tid och fick en kanonspelning med makalöst bra ljud.
  Sunn O))) på skiva kommer aldrig vara samma sak för mig igen, går inte att jämföra med live. Trodde inte jag skulle tycka det var så bra som jag gjorde. Ett makalöst, hypnotiskt malande som känns mer än det hörs.
  Gillade också Year of No Light och Quest For Fire väldigt mycket, det var nytt för mig. Och Earth var som sagt strålande bra! Även Sabbath Assembly, White Hills och Wolf People gillades. Kan fortsätta länge men sammanfattar med att det var den bästa festival jag någonsin varit på!

  SvaraRadera
 4. Grymt, måste försöka ta mig dit nån gång!

  SvaraRadera