counter

fredag 30 december 2016

Några bra ep´s och annat.                                     Det här är ingen lista, men här är några tips, väldigt bra skivor som inte är med på min årsbästalista eftersom jag bara har med studioalbum släppta under året på den listan.

Först ut är Ulver -  atgclvlsscap (som en del har haft med på den vanliga albumlistan) men eftersom det ändå är ett sorts livealbum så fick den hamna här. Det är ju inte en vanlig liveskiva heller, men dom har under ett stort antal konserter valt ut det bästa inspelade materialet och lagt på lite mer saker, låtarna är i många fall i helt andra versioner och i bland med långa improviserade partier, men det är väldigt bra

Nästa skiva är Dead Vibrations - Reflections. Bandets debut ep släppt i somras. Tung psykedelisk rock med ett enormt sväng, skulle tro att det här bandet kan gå långt, gillar du The Jesus and Mary Chain, Spacemen 3 och nyare psykakter som the Warlocks och the Brian Jonestown Massacre så vet du ungefär vad du har att vänta! Ser fram emot ett album.

Anna Von Hausswolff - Källan (Betatype)
Det här är hur grymt som helst, fortsättning på hennes instrumentala orgelverk som hon gav ut för något år sedan, här tar hon ut svängarna och sina droneinfluenser än mer än på albumet. Så gillar du när hon gör instrumental orgeltung drone, så skall du kolla upp det här (den är dock slutsåld, men kanske finns på discgos, eller går hitta digitalt någonstans)

Sist på bilden ser ni Offermose - Bag de hvite tinder 10" ep som är släppt på Anna von Hausswolffs bolag Pomperipossa records, det här är mörk krautinfluerad synth, eller synthinfluerad kraut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar