counter

fredag 2 mars 2012

Konserter man minns (för att man inte var där)

Ja, vad säger man, Refused spelade i Umeå i onsdags och jag var inte där! Har ju sett dom otaliga gånger när dom fanns "på riktigt", men det hade onekligen varit grymt kul att se dom igen. Hoppas fortfarande på en officiell spelning i Umeå, kanske i höst nån gång. Redan innan den här missen hade jag gått och tänkt på att göra en liten lista över spelningar som jag hade varit "nära" att gå på, men av en eller annan anledning har missat. Nu blev det ju än mer aktuellt, så här kommer listan.

1. Portishead på vattenfestivalen i Stockholm, typ 1997. Jag var där, hade biljett, såg flera andra bra grejer, men Portishead, hade jag vid den tiden inte lyssnat på, dom skulle precis börja, jag gick dit, lyssnade typ 15 sekunder, gick sedan ut igen till min sambo och sa " äh, det var bara nåt hip-hopband!" sen gick vi därifrån. Förmodligen ett av de större misstagen i mitt musikaliska liv.

2. Christian Fennesz på M.A.D.E. 2011 Jag visste att det var M.A.D.E. men ändå anmälde jag mig till en kurs i Stockholm, resonerade som så att "onsdagkväll kan dom ju ändå inte ha nåt jättestort", nu kanske Fennesz inte är jättestor, men det var i alla fall otroligt surt att inse att han skulle spela i min hemstad den enda dan jag inte var där. (men som tur var var det en bra kurs :-)

3. Refused Scharinska 2012 Har alltid tyckt att refused var bra live och skulle väldigt gärna se dom igen, särskilt på scharinska, trångt, svettigt och nostalgiskt, men som medelålders småbarnspappa, boende utanför stan, så har man helt enkelt inte koll på alla rykten längre, bara att inse.

4. Umeå Open missar: Jag har bl.a missat Motorpsycho, Afghan Whigs och The Magnetic Fields, en del gånger för att jag inte var på festivalen (en gång vet jag att vi spelade på hotellet i Vindeln, med vårt HC-band soapbox, en MYCKET, konstig kväll :-), minns tyvärr inte vilket år jag har missat vad), dessutom har jag en gång på Umeå Open missat Randy, helt enkelt för att det var knökfullt och jag kom inte in, dom spelade i Studion i källaren och det var kö upp för hela trappan och en bra bit ut i foajen. Agressiva vakter, folk som försökte tränga sig in och så vidare gjorde inte det hela trevligare, men surast var ändå att få gå därifrån snuvad på en garanterat bra livekonsert.

Nog om detta, ser fram väldigt mycket mot Umeå Open det här året. Thåström, I Break Horses, Zola Jesus, Anna Terheim, Deportees, Simian Ghost, mm,mm Hoppas bara att det inte blir för många krockar.

/Krister

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar