counter

lördag 25 september 2010

Snor och hosta

En rejäl förkylning kom och sabbade den här helgens planer. Skulle hjälpa en kompis att flytta, men med tanke på att jag blev knäsvag av att gå nerför trappen i morse så var det bara att ställa in. Det fick bli en dag där jag växlade mellan att ligga och läsa och lyssna på musik, spelade lite TV-spel med sonen samt äntligen fick tid att se Final Exit DVD´n som medföljde vinylen "det egentliga västerbotten"

I alla fall två av spelningarna som finns med på DVD´n såg jag ju på plats när de ägde rum, sista spelningen på Galaxen-97 och reunionspelningen på Umeå Open -07, så en del nostalgi var det väl. Hela historien runt Final Exit är ju smått fantastisk. Dennis och David från Refused startade ett sidoprojekt, och med hemliga namn gjorde dom massa intervjuer där dom anklagade Refused för att vara mesiga, inte tillräckligt straight edge, mm,mm och stora delar av hard-core världen gick på det. (men här i Umeå visste väl de flesta hur det låg till) Det gick även rykten om stasdelen Teg, där Final Exit skulle ha vuxit upp i ghettoliknande miljöer. För er som inte är från stan kan man berätta att de dyraste villorna och dyraste BMW-bilarna står som tätast på Teg, så mycket ghettoliknande finns inte här. Men bjuda på en fantastisk och röjig liveshow, de kunde dom faktiskt göra på riktigt, det var inte bara uppdiktat. En del av låtarna på skivorna är också riktigt skön, svängig hard-core. Lyssna bara på Revenge Det rycker i "gammkroppen" och man blir sugen på en fet circlepit.
Men det är bara i teorin, i verkliga livet blir det en kopp te och sen lägga sig igen så man hinner bli frisk innan måndag.
/Krister


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar