counter

onsdag 12 maj 2010

Tape & Bill Wells

Tape har gjort en ny skiva, tillsammans med Bill Wells, han är en ny bekantskap för mig, verkar vara en skotsk basist, pianist och kompositör.
I alla fall så kom skivan Fugue för några veckor sen, släpptes av det amerikanska bolaget Immune (som även har släppt Tapes "Luminarium" på vinyl, samt senaste Stephen R. Smith skivan) Som vanligt är det vackert och intressant. Tape lyckas med att göra experimentell musik men som inte alls är svårlyssnad. Det låter väldigt mycket tape och eftersom jag inte direkt har någon relation till Bill Wells tidigare så är det svårt att säga vad han tillför, men jag tror att det lite jazziga pianot på Fugue 3 är ett hans bidrag som har fått genomslag. Min enda invändning mot den här skivan är att den är väldigt kort. Vinylen är 45 rpm och skulle väl tro att tiden är nånstans strax över 20 minuter, det är lite snopet, men helheten gör att det ändå är värt det. Snyggt omslag, vacker bra musik.

Fotnot: de flesta Tape skivorna finns att köpa här på bloggen inklusive den här samt Luminariumvinylen som omnämns i recensionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar